Europos čempionate – asmeniniai rekordai

Lietuvos sunkiaatlečių rinktinė Maskvoje. Iš kairės: Vincas Šlevinskis, Lijana Jakaitė, Žilvinas Žilinskas, Arnas Šidiškis, Gintarė Bražaitė ir Zigmontas Šimkus.

Keturi Lietuvos sunkiaatlečių rinktinės nariai, tarp jų – Klaipėdos sunkiaatletis Arnas Šidiškis ir jo treneris Vincas Šlevinskis, gina mūsų šalies garbę Maskvoje (Rusija) vykstančiame Europos suaugusiųjų čempionate. Jau įvyko ir pirmieji startai.

Pirmasis savo jėgas čempionate išbandė jauniausias rinktinės narys – 19-metis marijampolietis Žilvinas Žilinskas. Alvydo Kirkliausko auklėtinis svorio iki 73 kg grupės varžybose rovimo veiksmu iškėlė 126 kg ir išstūmė 155 kg sveriančią štangą. Dvikovės rezultatas – 281 kg – jam lėmė 14 vietą. Žinant tai, kad Žilvinui tik 19 metų, o daugelis jo varžovų buvo vyresni po 5 ir daugiau metų – tai džiuginantis ir daug vilčių teikiantis pasiekimas.

Šiose varžybose Ž. Žilinskas užfiksavo savo asmeninius rekordus.

Priminsime, kad 2018 metais Buenos Airėse (Argentina) vykusioje jaunimo olimpiadoje Ž. Žilinskas užėmė septintąją vietą.

Trečiadienį svorio iki 71 kg grupės varžybose startavo ir gargždiškė Lijana Jakaitė. Edvardo Šauklio auklėtinė C grupėje iškovojo 3 vietą. Ji išrovė 88 kg, išstūmė 106 kg, o dvikovės rezultatas – 194 kg. Lijanai iki 1 vietos C grupėje trūko vos 1 kg.

Vakar vakare svorio iki 71 kg A grupės varžybose dalyvavo ir kita mūsų šalies atstovė iš Anykščių, Klaipėdos universiteto absolventė Gintarė Bražaitė (treneris Algirdas Ananka). Jos pasirodymą transliavo „Eurosport“ 1 kanalas.

Gargždiškė Lijana Jakaitė išrovė 88 kg ir išstūmė 106 kg sveriančias štangas. Jos dvikovės rezultatas – 194 kg.

Balandžio 9 dieną (penktadienį) 14 val. svorio iki 109 kg grupės varžybosdalyvaus ir Klaipėdos sunkiosios atletikos sporto klubo atstovas Arnas Šidiškis (treneris V. Šlevinskis). Jo pasirodymą bus galima stebėti internetu portale: www.ewfed.com.

„Tai mūsų sunkiaatlečiui bus pirmosios tokio rimto rango varžybos po to, kai į pasaulį atkeliavo COVID-19 pandemija. Varžytis po tokios ilgos pertraukos nėra paprasta, tačiau esame nusiteikę rimtai kovai. Būtų gerai prasibrauti į Europos geriausiųjų dvyliktuką“, – sakė Klaipėdos „Viesulo“ sporto centre dirbantis Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris V. Šlevinskis.

Su minėtais Klaipėdos sunkiosios atletikos atstovais į Europos čempionatą tai pat vyko ir Telšių sunkiosios atletikos treneris Zigmas Šimkus.

Vienas jauniausių Europos suaugusiųjų čempionato dalyvių Žilvinas Žilinskas tarp svorio iki 73 kg vyrų iškovojo 14 vietą.

Jie dalyvavo sunkiosios atletikos kongrese, kuriame buvo renkamas Europos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir jo komanda. Prezidentu išrinktas turkas Hassanas Akkusas. Šių metų pabaigoje vyks ir Pasaulio sunkiosios atletikos federacijos prezidento rinkimai.

Šiemet Lietuvos sunkiaatlečių laukia daug aukšto rango varžybų: birželio mėnesį Saudo Arabijoje – pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionatas, rugsėjo mėnesį – Europos jaunimo (iki 20 ir iki 23 metų) čempionatai, metų pabaigoje, gruodžio mėnesį, Peru vyks pasaulio suaugusiųjų čempionatas.