Sunkiaatlečiai varžėsi dėl „Žalgirio“ taurės

Klaipėdos, Telšių ir Marijampolės sunkiaatlečiai varžėsi dėl „Žalgirio“ sporto draugijos įsteigtos taurės. Jauniesiems sunkiaatlečiams tai buvo puiki patirtis – būriui jų pavyko pagerinti ir asmeninius rekordus.

Tarp mergaičių skirtingų svorio ir amžiaus grupių čempionėmis tapo visos klaipėdietės – Kotryna Endriukaitė, Estela Ševerdova, Austėja Šiningaitė, Kotryna Selezniova ir Vanesa Niumaitytė.

Tarp vaikinų iki 11 metų skirtingų svorio grupių nugalėtojai – Aronas Ševerdovas, Danielius Jonika, Naglis Marčiulaitis (visi iš Klaipėdos) ir Emilis Norkus (Telšiai).

Tarp trylikamečių ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Justas Stašauskas, Aurimas Daunoras (abu iš Telšių), Airidas Kmieliauskas ir Žilvinas Žilinskas (abu iš Marijampolės).

Tarp vyriausių – iki 15 metų dalyvių lyderio pozicijas užsitikrino klaipėdietis Aleksandras Safarijevas, Romenas Vasiljevas, telšiškiai Nedas Kviežauskas ir Deivydas Bartkus.

Klaipėdoje vykusiose varžybose generalinę repeticiją atliko ir jaunimo olimpiados, vykstančios šį mėnesį Buenos Airėse (Argentina) dalyvis marijampolietis Žilvinas Žilinskas. Jis išrovė 107 kg ir išstūmė 125 kg. Dvikovės rezultatas – 232 kg. Vakar jis kartu su Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro treneriu Vincu Šlevinsku išvyko į Argentiną.

Iš viso jaunimo olimpiadoje varžysis 200 valstybių atletai, kurių amžius nuo 15 iki 18 metų. 32 sporto šakų atstovai kovos 36 rungtyse, žaidynėse bus išdalintas 241 medalių komplektas. Pirmą kartą olimpiniame renginyje dalyvaus po lygiai vaikinų (1999) ir merginų (1999). Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus.