Aurimas Didžbalis – geriausias Lietuvos metų sportininkas!

25-erių klaipėdietis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Aurimas Didžbalis triumfavo geriausių 2016 metų Lietuvos sportininkų rinkimuose. Jis šiuo titulu apdovanotas ketvirtadienio vakarą Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

„Lietuvos geriausio metų sportininko titulas mano rankose! Esu laimingas ir su nauja siekiamybe prieš akis! Ačiū visiems buvusiems šalia , nes tai ne vienerių metų darbas! Ir žinoma su geriausiu treneriu Broniumi Vyšniausku judame pirmyn – į tai kas dar neatrasta bei nepasiekta!“ – savo Facebook paskyroje rašė Aurimas Didžbalis.

Tarp trijų kandidatų tapti geriausiu sportininku buvo ir kitas sunkiaatletis klaipėdietis Žygimantas Stanulis, šiemet tapęs Europos suaugusiųjų vicečempionu. B. Vyšniauskas buvo tarp trijų kandidatų tapti geriausiu Lietuvos metų treneriu. Visgi, geriausiu metų treneriu išrinktas irkluotojus ugdantis jaunas (27 m.) specialistas Mykolas Masilionis.

„Šie metai man yra išties įsimintini: tapti olimpiniu prizininku – viena iš mano svajonių. Dabar tikslai auga – 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse sieksiu dar tauresnės spalvos medalio. Idealiausia būtų auksinis medalis“, – kalbėjo A. Didžbalis.

Jis ne kartą pabrėžė, kad tiek gyvenime, tiek sporte vadovaujasi „3N“ taisykle – „Nieko nėra neįmanomo“.

„Kai tampi lyderiu ir kaskart išvykoje tave lydi Lietuvos trispalvė – jausmas nepaprastas. Jaučiu atsakomybę ne vien sau, bet ir šaliai, miestui, universitetui, treneriui, komandos nariams, todėl esu įpareigotas jų nenuvilti ir nenuleisti kartelės, – tikino A. Didžbalis.

– Klaipėdoje gyvenu jau daugiau nei septyneri metai. Čia man labai patinka, tai mano sėkmės ir pergalių miestas. Klaipėdoje jaučiuosi savas. Šis miestas įaugo į kraują. Kitur savęs neįsivaizduoju. Gražus ir Vilnius, tačiau savęs ten kol kas neįsivaizduoju. Klaipėdoje žinau visas vietas, patinka pasivaikščioti Klaipėdos poilsio parke ar pajūriu, pabūti gryname ore. Klaipėda kiekvienais metais vis gražėja, tai nuostabu. Kalbant apie treniruočių sąlygas, kiek man teko būti Lietuvoje, sunkiaatlečiams niekur nėra geriau nei Klaipėdoje. Juk mes vienoje vietoje ir gyvename, ir treniruojamės, ir valgome. Tai puikus sporto centras. Įsitikinau, kad, norint pasiekti gerų rezultatų, reikia tiesiog gyventi šalia salės, atsiduoti sportui ir laikytis režimo. Klaipėda – neabejotina Lietuvos sunkiosios atletikos lyderė“, – pabrėžė olimpinis prizininkas.

„Dirbame kryptingai, auginamės jaunąją kartą. Mano svajonė būtų, jog vienoje olimpiadoje ant prizininkų pakylos laiptelio koptų du ar net trys mano auklėtiniai. Būtų tiesiog nuostabu. Visada sau užsibrėžiame aukščiausius tikslus ir jų visa širdimi siekiame. Galbūt tai mums ir padeda pasiekti rezultatų“, – kalbėjo B. Vyšniauskas.

Jie pripažino, kad malonu, kai darbą įvertina ir apdovanoja.

„Po tokių pagerbimo ceremonijų dar labiau norisi įrodyti, kad gali geriau“, – pridūrė sunkiaatlečiai.