Aurimas Didžbalis – pasaulio reitinge antras

24-erių klaipėdietis Aurimas Didžbalis pasaulio sunkiosios atletikos svorio iki 94 kg grupės reitinge šoktelėjo į antrąją poziciją. Tai itin aukštas rezultatas, kurį prieš kelerius metus per visą Lietuvos istoriją buvo pasiekęs vienintelis mūsų šalies sunkiosios atletikos atstovas, keturiskart Europos prizininkas ir keturių olimpinių žaidynių dalyvis Ramūnas Vyšniauskas (iki 105 kg).
Pastarasis sportinę karjerą jau baigė, tačiau Klaipėda toliau išlieka sunkiosios atletikos talentų kalvė. Jau kelerius metus čia dominuoja A. Didžbalis.
Aurimas – vienintelis Klaipėdos atstovas, kišenėje turintis garantuotą vardinį kvietimą į šią vasarą vyksiančias Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis 2015 metais padarė tai, apie ką Europa kalbės dar ne vienerius metus – pirmą kartą šalies istorijoje tapo ne tik savo svorio grupės (iki 94 kg), bet ir absoliučiu Senojo žemyno čempionu.
Tai geriausia per visą Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos istoriją lietuvio užimta vieta.
Taip pat A. Didžbalis 2015 metų pabaigoje Hiustone (JAV) vykusiame pasaulio čempionate tapo rovimo rungties vicečempionu, tačiau artimiausiu metu dėl priešininko diskvalifikacijos Aurimui turi atitekti aukso medalis.
2015 metų geriausias Klaipėdos miesto sportininkas šiuo metu gyvena įtemptu režimu, kadangi itin nuoširdžiai ruošiasi šiam kol kas svarbiausiam sezono startui.
„Noriu padaryti viską, kas tik nuo manęs priklauso, kad po olimpinių žaidynių galėčiau būti ramia sąžine ir sau pasakyti: „Padariau viską, ką pajėgiau. Dėl sporto atidaviau savo širdį ir visas jėgas“, – atviravo A. Didžbalis.
Tiesa, pagal reitingą į olimpiadą galėtų patekti ir kitas Klaipėdos sunkiaatletis Žygimantas Stanulis, tačiau vienai šaliai yra skiriamas tik vienas olimpinis kelialapis.
„Gerai, kad yra žmonių, kurie ne tik pakeitė, bet jau ir aplenkė mane. Juk Aurimas – absoliutus Europos čempionas. Tai išties neeilinis pasiekimas. Tikiu, kad jis šią vasarą gali visus maloniai nustebinti olimpinėse žaidynėse. Taip pat perspektyvus yra ir Žygimantas Stanulis. Jie – tikri sunkiosios atletikos fanatikai“, – teigė R. Vyšniauskas.

Paulius MATULEVIČIUS
http://www.ve.lt/naujienos/sportas/aurimas-didzbalis—pasaulio-reitinge-antras-1431288/