Klaipėdietės Europos čempionate pagerino asmeninius rekordus

Kotryna Selezniova ir Milena Norvilaitė

Elate (Izraelis) vykstančiame Europos jaunių (iki 15 ir iki 17 metų) sunkiosios atletikos čempionate asmeninius rekordus užfiksavo dvi klaipėdietės – „Viesulo“ sporto centro auklėtinės Kotryna Selezniova ir Milena Norvilaitė.

Regimanto Norvilo ugdytinės, kurios už varžoves buvo dviem metais jaunesnės, svorio iki 59 kg B grupės varžybose užėmė 7-8 vietas. K. Selezniova išrovė 55 kg ir užfiksavo asmeninį rekordą bei išstūmė 68 kg sveriančią štangą. Dvikovės rezultatas – 123 kg jai garantavo 7 vietą grupėje, o galutinėje rikiuotėje 15 vietą.

M. Norvilaitė išrovė 50 kg, pakartojo savo asmeninį geriausią rezultatą ir išstūmė 58 kg. Tai jos asmeninis stūmimo rungties rekordas. Dvikovės rezultatas – 108 kg. B grupėje ji liko aštunta, o galutinėje rikiuotėje 16-ta.

„Čia Europos čempionatas ir tokio lygio varžybose pagerinti asmeninį rezultatą – tai jau laimėjimas pačiam sau“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos Viesulo“ sporto centro treneris R. Norvilas.

Klaipėdiečiai pasidžiaugė, kad čempionato organizavimo lygis – itin aukštas.

„Maitinimas puikus, sąlygos geros. Treniruotės ir varžybos vyksta tame pačiame viešbutyje, kur ir gyvename, tad labai patogu. Nereikia niekur važiuoti ir blaškytis, tad galime susikoncentruoti tik sportui“, – sakė Klaipėdos sunkiaatletės.

Dar Lietuvos rinktinės gretose šiame čempionate dalyvaus Alytaus rajono atstovas Eigirdas Zinkevičius (iki 73 kg, U17 amžiaus grupė, treneris Jonas Nevecka, jo startas gruodžio 11 d., trečiadienį, 12.30 val.) ir du sunkiasvoriai – Airidas Kmieliauskas iš Marijampolės (per 102 kg, treneris Alvydas Kirkliauskas) ir telšiškis Deivydas Bartkus (per 102 kg, treneris Modestas Šimkus). Abu jie varžysis tarp penkiolikmečių gruodžio 14 d., šeštadienį, 10.30 val.

Pasak Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidento Bronislavo Vyšniausko, pagrindinis šių varžybų tikslas – įgyti aukščiausio lygio varžybų patirties.

„Tai – savotiška repeticija prieš kitų metų Europos čempionatą, kur jau varžysis su bendraamžiais“, – sakė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Bronislavas Vyšniauskas. – Džiugu tai, kad visi labai stengiasi, kruopščiai ir atsakingai dirba.“