Apdovanoti geriausi 2017 metų Klaipėdos sportininkai

Ketvirtadienio vakarą į Klaipėdos koncertų salę sportinius kostiumus pakeitę šventiniais apdarais rinkosi 2017 metais labiausiai nusipelnę Klaipėdos sportininkai – tradiciškai jie buvo pagerbti ir apdovanoti už miesto vardo garsinimą. Ketvirtus metus iš eilės, o iš viso jau šeštąjį kartą geriausiu Klaipėdos miesto sportininku pripažintas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis.

Geriausių sportininkų sąrašą galite pamatyti čia

Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis geriausio Klaipėdos sportininko rinkimuose taip pat triumfavo 2010, 2011, 2014, 2015 ir 2016 ir 2017 metais.

Perrašė istoriją

Šiemet A. Didžbaliui geriausiojo pripažinimą garantavo šio mėnesio pradžioje Kalifornijoje (Amerika) iškovotas pasaulio suaugusiųjų vicečempiono titulas. Iki šiol tokio aukšto pasiekimo per visą sunkiosios atletikos istoriją nebuvo iškovojęs nė vienas lietuvis. Be to, A. Didžbalis šių metų pradžioje Kroatijoje pelnė ir Europos čempionato bronzos medalį.

„Šie besibaigiantys metai – ne tik kupini įvykių, bet ir istoriniai. Tik po kurio laiko, kai nusiramini ir be emocijų viską apmąstai, supranti ką padarei. Jei jau šiemet per paskutines metų varžybas teko atlikti mano sėkmės vizitine kortele tapusį salto, galima suprasti, kad esu laimingas“, – „Vakarų ekspresui“ sakė 26-erių sunkiaatletis.

A. Didžbalis Klaipėdoje gyvena jau daugiau nei aštuoneri metai ir nuolat pabrėžia, kad jam čia labai patinka.

„Tai mano sėkmės ir pergalių miestas. Klaipėdoje jaučiuosi savas. Šis miestas įaugo į kraują. Kitur savęs neįsivaizduoju. Juk sunkiaatlečiams niekur nėra geriau nei Klaipėdoje. Juk mes vienoje vietoje ir gyvename, ir treniruojamės, ir valgome. Tai puikus sporto centras. Įsitikinau, kad, norint pasiekti gerų rezultatų, reikia tiesiog gyventi šalia salės, atsiduoti sportui ir laikytis režimo. Klaipėda – neabejotina Lietuvos sunkiosios atletikos lyderė. Be to, Klaipėdoje turime ir geriausią pasaulio trenerį – Bronislavą Vyšniauską. Visa tai sudėjus, galime džiaugtis gerais rezultatais“, – pabrėžė pasaulio vicečempionas ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas A. Didžbalis. Taip pat jis ne kartą yra skynęs aukščiausius laurus ir Europos čempionatuose.

Jam antrino ir Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris B. Vyšniauskas.

„Pasiekti pergales yra viena, o jas apginti ir kasmet vis kilti į viršų – visai kas kita. Aurimas jau kelerius metus demonstruoja neeilinę valią, charakterį, užsispyrimą ir mus džiugina skambiais titulais. Kiek mes Lietuvoje turime sportininkų, kurie per vienerius metus iškovojo pergales pasaulio ir Europos suaugusiųjų čempionatuose? Tokių yra vienetai… Laukia sunkūs ateinantys metai, nes mes visada siekiame aukštesnių tikslų, nei praėjusiais metais. Perkopti šių metų kartelę bus sudėtinga, bet mes iš visos širdies to sieksime. Stengsimės ir toliau garsinti ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos vardą„, – akcentavo B. Vyšniauskas.

Pagal Klaipėdos savivaldybės nuostatus A. Didžbalis geriausiųjų miesto sportininkų rinkimuose surinko net 2610 taškų ir visus konkurentus pranoko daugiau nei dvigubai.

Per metus – 5 čempionatai

Antroje dešimtuko vietoję įsitaisęs graikų-romėnų imtynių sunkiasvoris Mantas Knystautas surinko 936 taškus.

Šis Artūro Ševelkovo auklėtinis šių metų lapkritį Bydgoščiuje (Lenkija) tapo planetos jaunimo (iki 23 metų) bronzos medalio laimėtoju. Šis M. Knystauto iškovotas titulas yra svariausias geriausiųjų dešimtuko taškų kraičiui, tačiau šis medalis 2017 metais minėtam imtynininkui nėra ne vienintelis.

23 metų M. Knystautas šiemet taip pat tapo pasaulio kariškių čempionu ir Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionate pelnė sidabro medalį. Taip pat jis garbingai kovojo ir pasaulio suaugusiųjų (15 vieta) bei Europos suaugusiųjų (10 vieta) čempionatuose.

„Ir visa tai jis iškentė per mažiau nei metus. Ar suvokiate ką tai reiškia? Per mažiau nei vienerius metus penki pasaulio ir Europos čempionatai… Tai išties milžiniškas krūvis“, – savo auklėtiniu didžiavosi A. Ševelkovas.

Geriausiųjų dešimtukas

Geriausiųjų Klaipėdos sportininkų dešimtuke karaliauja sunkiaatlečiai ir imtynininkai.

Be A. Didžbalio ir M. Knystauto, dar yra trys sunkiaatlečiai (Žygimantas Stanulis, pasaulio studentų universiados penktos vietos laimėtojas, Sergejus Lichovojus, pasaulio studentų universiados septintos vietos laimėtojas ir Tomas Ličinchajus, pasaulio studentų universiadoje iškovojęs 11 vietą, treneriai B. ir Ramūnas Vyšniauskai), du imtynininkai (Andrius Mažeika, Europos jaunimo čempionate iškovota septinta vieta, treneris Olegas Voitechovskis ir Paulius Galkinas, Europos jaunimo čempionate užėmęs 11 vietą, treneris A. Ševelkovas), taip pat po vieną boksininką (Ana Storovoitova, Europos suaugusiųjų čempionate 8 vieta, treneris Mindaugas Kulikauskas), lengvaatletį (rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius, universiadoje 6 vieta, treneris Valerijus Murašovas) ir irkluotoją (Artūras Muravjovas, Europos jaunimo čempionate 5 vieta, treneris Tadas Katliorius).

„Dragūnas“ – geriausia komanda

Daug šiltų žodžių už 2017 metų nuopelnus nusipelnė ir geriausia 2017 metų komanda pripažinta Klaipėdos „Dragūno“ rankininkų ekipa, po metų pertraukos vėl susigrąžinusi Lietuvos čempionų titulus ir iškovojusi Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę.

Artūro Juškėno auklėtiniai – per pastaruosius aštuonerius metus net septyniskart tapo Lietuvos čempionais ir yra vadinama viena stabiliausių Klaipėdos miesto žaidybinių sporto šakų komandų.

Taip pat buvo apdovanotas būrys neolimpinių sporto šakų atstovų, neįgaliųjų ir veteranų, skynusių pergales Europos ir pasaulio čempionatuose.

Į Klaipėdos koncertų salės sceną kilo ir miesto veteranai, neįgalieji sportininkai, jaunieji talentai bei įvairūs Klaipėdos sportui nusipelnę asmenys. Iš viso buvo apdovanota arti 100 nusipelniusių sportininkų ir jų trenerių.

„2017 metais išties buvo gražūs ir kupini pergalių. Dažniausiai metai, einantys po olimpinių žaidynių, būna ramesni, tačiau šįkart Klaipėdos sportas tiesiog žibėjo: juk turime ir universiados čempionų, ir Europos bei planetos čempionatų laureatų. Besibaigiantys metai – išties vaisingi. Be to, prasiplėtė mūsų reprezentacinių miesto komandų skaičius, rungtyniaujančių aukščiausio lygio Lietuvos čempionatuose. Mūsų komandų būrį papildė tinklininkai – „Amber Queen“ ir ledo ritulininkai – „Baltija“. Taip pat auginamės ir perspektyvią jaunąją kartą – šiemet po pertraukos vėl susigrąžinome Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynių pirmosios vietos laurus. Pernai buvome antri, o šiemet – vėl pirmi. Galime tuo pasidžiaugti“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos sporto vadas Saulius Paliulis.

« 2 »