Sunkiaatlečiai kelia sparnus į Izraelį

Lietuvos sunkiaatlečių rinktinė, kurios pagrindą sudaro klaipėdiečiai, kartu su vyr. treneriu Bronislavu Vyšniausku išvyksta į Izraelį, Eilato miestą. Sunkiaatlečių tikslas – kuo geriau pasirodyti kitą savaitę prasidėsiančiame Europos jaunimo (iki 20 ir iki 23 metų) čempionate.
Mūsų rinktinę sudaro septyni klaipėdiečiai: Mantas Vitkauskas (iki 77 kg), Laurynas Antanaitis (iki 85 kg), Tomas Ličinchajus (iki 94 kg), Žygimantas Stanulis (iki 94 kg), Radvilas Bakūnas (iki 105 kg), Sergejus Lichavojus (iki 105 kg) ir Ernestas Sudentas (per 105 kg). Visi jie dalyvaus jaunimo iki 23 metų amžiaus grupėje.
Daugiausiai tikimasi iš Europos suaugusiųjų vicečempiono Ž. Stanulio, nors jis pastaruoju metu ir nedemonstruoja geriausios savo sportinės formos. Pastarasis gali kovoti dėl medalio ir net tapti čempionu, tačiau treneris B. Vyšniauskas apie tai garsiai nekalba.
„Prieš varžybas nereikia garsiai kalbėti, jei viskas pavyks, tada galėsime pasidžiaugti, jei ne – dirbsime toliau. Mes kantrūs, dirbame iš širdies“, – pabrėžė B. Vyšniauskas.
Taip pat į Izraelį vyksta trys sunkiaatlečiai, kurie dalyvaus tarp 20-mečių. Tai – Vincentas Skirka (iki 69 kg, Marijampolė), Domantas Kmieliauskas (iki 64 kg, Marijampolė) ir Deividas Jucius (per 105 kg).

« 3 »

Priminsime, prieš metus Klaipėdoje vykusiose Europos sunkiosios atletikos jaunimo iki 20 ir 23 metų pirmenybėse buvo iškovoti visų spalvų medaliai, o vaikinų (iki 23 metų) komanda tarp 39 šalių atstovų bendroje įskaitoje užėmė net antrąją vietą.
„Pavardinkite man sporto šakas, kurių vaikinai iki 23 metų gali pasigirti, kad yra antri Europoje. Tai labai geras pasiekimas. Lietuva tikrai turi tuo didžiuotis“, – prieš metus sveikindamas sunkiaatlečius tarė Klaipėdos miesto garbės pilietis, nusipelnęs Lietuvos treneris, išugdęs ne vieną olimpinį dviračių sporto čempioną, Narsutis Dumbauskas.