Pagerbti olimpinių žaidynių prizininkai

Pirmadienį Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pagerbė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse medalius ir prizines vietas (olimpinėse žaidynėse prizinėmis laikomos 1-8 vietos) iškovojusius sportininkus, jų trenerius, sporto mokslininkus, medikus ir sporto federacijų vadovus. LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir BMW prekinio ženklo vadovas Lietuvoje Aurimas Tamašauskas žaidynių medalininkams įteikė raktelius nuo BMW automobilių. Kiti prizininkai, treneriai ir aptarnaujančio personalo atstovai atsiėmė piniginius prizus.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė kreipėsi į olimpiečius.

„Šiandien dėkojame ne tik jums, norime padėkoti ir tiems, kurie visą laiką buvo šalia. Tiems, kurie jus gydė, treniravo, tiems kurie pirko bilietus, organizavo stovyklas, kurie darė viską, kad jūsų startas būtų sėkmingas. Šiandien, šia švente, šia padėka, baigiasi vienas etapas ir prasideda kitas. Prasideda kelias į Tokiją“, – sakė D.Gudzinevičiūtė.

Sidabrą į Lietuvą parvežę irkluotojai Saulius Ritteris ir Mindauga Griškonis nuo šiol vairuos BMW 418D automobilius, o bronzą iškovojusios irkluotojos Donata Karalienė ir Milda Valčiukaitė, baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas bei sunkiaatletis Aurimas Didžbalis sės prie BMW 318D vairo. Automibilius su ženklia nuolaida už 273 tūkst. eurų LTOK įsigijo iš savo ilgametės partnerės ir rėmėjos, bendrovės „Krasta Auto“.

Aurimas Didžbalis
Aurimas Didžbalis

Piniginiai prizai buvo įsteigti ir sportininkams, olimpinėse žaidynėse užėmusiems 5-8 vietas. Plaukikui Simonui Biliui (8 vieta), buriuotojai Gintarei Scheidt (7 vieta) ir plaukikei Rūtai Meilutytei (7 vieta) LTOK skyrė po 2 tūkst. eurų. Į 7-ąją vietą užėmusios krepšinio rinktinės sąskaitą atkeliaus 24 tūkst. eurų, o dviviete baidare 5-ąją vietą iškovoję Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas atsiėmė po 3 tūkst. eurų.

Piniginius prizus LTOK prezidentė įteikė ir sportininkų treneriams, gydytojams, kineziterapeutams, sporto psichologams ir sporto mokslininkams, komandų vadybininkams, ekspertų komisijos nariams ir prizines vietas laimėjusių sportininkų federacijų generaliniams sekretoriams. Sporto federacijų prezidentams ir miestų sporto centrų vadovams įteiktos simbolinės padėkos. Iš viso LTOK įsteigė 93 apdovanojimus, kurie atsiėjo 130 tūkst. eurų.

„Norėčiau padėkoti Lietuvai, Lietuvos žmonėms, kurie mus palaikė, kurių palaikymą jautėme toli Rio. Noriu padėkoti treneriams, mokslininkams, medikams, visiems, kurie prisidėjo prie mūsų rezultato, ne tik šiemet, bet ir per ilgus mūsų sportinės karjeros metus. Noriu padėkoti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto rėmėjams, kurių dėka mes išvykome į olimpines žaidynes, kurių dėka šiandien gavome prizus“ – olimpiečių vardu padėkos žodžius tarė Mindaugas Griškonis.

XXXI olimpiados žaidynės Rio de Žaneire vyko rugpjūčio 5-21 dienomis. Žaidynėse dalyvavo daugiau nei 11 tūkst. sportininkų, kuriuos į žaidynes delegavo 206 olimpiniai komitetai. Medalius iškovojo 83 olimpinės rinktinės. Lietuvai atstovavo 67 sportininkai.

« 2 »