Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo geriausius metų sportininkus ir jų trenerius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo XXXI olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire medalius iškovojusius Lietuvos sportininkus ir jų trenerius bei įteikė padėkas daugiau kaip 200 prizines vietas pasaulio ir Europos čempionatuose laimėjusiems atletams.

Pasak Prezidentės, kai didžiausiuose pasaulio sporto renginiuose skamba Lietuvos vardas, visa šalis jaučia nepaprastą pasididžiavimą ir dėkingumą

Bronislavas Vyšniauskas, Dalia Grybauskaitė
Bronislavas Vyšniauskas, Dalia Grybauskaitė

„Mūsų šalies sportininkų finaliniai startai – didžiojo sporto viršūnės. Akimirkos, kurios suvienija žmones, puošia mūsų gyvenimą. Jame visada reikia herojų, ir šiais laikais jais dažnai tampa sportininkai“, – sakė šalies vadovė.

Bronislavas Vyšniauskas, Aurimas Didžbalis, Žygimantas Stanulis, Vytautas Čepas
Bronislavas Vyšniauskas, Aurimas Didžbalis, Žygimantas Stanulis, Vytautas Čepas

Prezidentės teigimu, dideli laimėjimai įkvepia ir įpareigoja nesustoti ir kovoti dėl dar geresnių rezultatų. Valstybės vadovė pabrėžė, kad sportininkų pergalės – kartu tai įpareigojimas ir visuomenei, ir valstybei, kad sportuoti būtų sudarytos tinkamos, visiems ir visur lygios sąlygos.

Prezidentė palinkėjo sportininkams sveikatos ir sėkmės ateities čempionatuose.

Renginio metu Valstybės ordinais ir medaliais, Prezidentės padėkos raštais ir atminimo dovanomis apdovanoti 13 olimpinių prizininkų ir jų trenerių. Kiti sportininkai apdovanoti šalies vadovės padėkomis.

« 2 »