Aurimas Didžbalis: „Apie olimpinių žaidynių medalį dar negalvoju“

Europos čempionas ir pasaulio pirmenybių prizininkas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis po Vilniuje surengtų palydėtuvių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes pripažino, kad stengiasi negalvoti apie aukščiausias vietas.

25-erių metų sportininkui olimpinėse žaidynėse yra prognozuojamos 1-6 vietos.

„Aš apie medalį paprasčiausiai negalvoju, nes jo dar neturiu. Kai jį turėsiu, tada bus galima kalbėti ir džiaugtis tuo. Dabar vyksta sunkus ir atsakingas darbas ir visapusiškai bandome semtis tos žaidynėms reikalingos harmonijos, tvirtybės. Vienodai sunku yra ir tuomet, kai iš tavęs tikimasi daug, ir tuomet, kai tikslai mažesni. Abu šiuos dalykus galima paversti motyvacija. Kaip viskas pavyks, pamatysime rugpjūčio 13 dieną“, – mintimis dalinosi A. Didžbalis.

Sunkiaatletis, kuris varžosi svorio kategorijoje iki 94 kg, pridūrė, kad visas pasiruošimas ir formos palaikymas priklauso nuo trenerio Bronislavo Vyšniausko parengto plano.

„Visas darbas vyksta kartu su treneriu. Jis žino, kada ką pradėti ir kada ką baigti. Kol kas treniruotės yra labai intensyvios. Stengsimės, kad geriausią formą įgyčiau varžybų dieną“, – teigė A. Didžbalis, kuriam tai bus pirmosios olimpinės žaidynės.

Į Rio de Žaneirą A. Didžbalis išskris rugpjūčio 9 dieną.