Klaipėdoje – sunkiaatlečių elitas

Rugpjūčio mėnesį Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms besiruošiantis Klaipėdos sunkiaatletis Aurimas Didžbalis laiko veltui nešvaisto – pluša iš peties ir konsultuojasi su geriausiais savo srities specialistais.
Praėjusią savaitę Klaipėdos sunkiaatlečių sporto bazėje lankėsi ir dar šį mėnesį ne kartą stovyklaus Estijos sunkiosios atletikos rinktinės nariai: vyr. treneris Alaras Seimas (Alar Seim), pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas (planetos čempionas rovimo veiksme) Martas Seimas (Mart Seim) bei daugkartinis Europos jaunimo sunkiosios atletikos čempionato prizininkas Lehas Pentas (Leho Pent).
„Draugiškai dirbame, konsultuojamės vieni su kitais. Gerai, kad turime tokių tituluotų draugų“, – džiaugėsi Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės vyr. treneris Bronislavas Vyšniauskas.
Tituluotasis Estijos sunkiaatletis M. Seimas varžosi svorio per 105 kg grupės varžybose, tad A. Didžbaliui nėra konkurentas.
Sunkiaatlečiai ne tik treniravosi su štangomis, bet ir pirmieji išbandė fizinio pajėgumo atkūrimo programos, sukurtos poilsio ir sveikatinimo komplekso „Atostogų parkas“ ir Lietuvos kontaktinio sporto asociacijos, procedūras. Ši geoterminiu vandeniu paremta programa skirta sportininkų fizinio pajėgumui po treniruočių susigrąžinti. Sunkiaatlečiai išbandė natūralaus mineralinio vandens ir geoterminį baseinus bei gydomojo purvo procedūras, skirtas sąnariams.